Rodfrugt-burger

2 rødbeder, 6 gulerødder, 3 persillerødder/pastinakker, 5 æg, salt, peber, sesamfrø, 500 g hakket oksefars, 2 spsk olie, 2 avocadoer, 1 fed hvidløg, 1/2 agurk, 2 tomater, hjertesalat  

Skræl rodfrugterne og riv dem. Rør de revne rodfrugter ammen med æg, salt og peber. 

Form rodfrugteblandingen til halve burgerbolle – placer en bagering på en bageplade beklædt med bagepapir og “mas” 1/8-del af massen sammen med en kartoffelmoser. Drys sesamfrø på 4 af “bollerne”

Bag burgerbollerne midt i ovnen ved 180°C alm. ovn i 35 minutter. 

Imens burgerbollerne bages formes bøfferne af oksefarsen. Dette kan gøres på samme måde som burgerbollerne – brug samme størrelse bagering. Steg bøfferne på en pande i lidt olie. 

Skær agurk og tomat i skiver og skyl salaten. Mos avocadoen og rør knust hvidløg i. 

Byg burgeren med avocado-mos på “indersiden” af hver burgerbolle og læg agurk, tomat og salat sammen med bøffen mellem burgerbollerne. 

Indholdet kan skiftes ud med det man lige har lyst til. 

Skriv en kommentar