2 rødbeder, 6 gulerødder, 3 persillerødder/pastinakker, 5 æg, salt, peber, sesamfrø, 500 g hakket oksefars, 2 spsk olie, 2 avocadoer, 1 fed hvidløg, 1/2 agurk, 2 tomater, hjertesalat
Skræl rodfrugterne og riv dem. Rør de revne rodfrugter ammen med æg, salt og peber.
Form rodfrugteblandingen til halve burgerbolle – placer en bagering på en bageplade beklædt med bagepapir og “mas” 1/8-del af massen sammen med en kartoffelmoser. Drys sesamfrø på 4 af “bollerne”
Bag burgerbollerne midt i ovnen ved 180°C alm. ovn i 35 minutter.
Imens burgerbollerne bages formes bøfferne af oksefarsen. Dette kan gøres på samme måde som burgerbollerne – brug samme størrelse bagering. Steg bøfferne på en pande i lidt olie.
Skær agurk og tomat i skiver og skyl salaten. Mos avocadoen og rør knust hvidløg i.
Byg burgeren med avocado-mos på “indersiden” af hver burgerbolle og læg agurk, tomat og salat sammen med bøffen mellem burgerbollerne.
Indholdet kan skiftes ud med det man lige har lyst til.